De andere kant van het verhaal

Als recruiter ben ik bijzonder geïnteresseerd in de mening van kandidaten en professionals. Bij deze groep valt me een groot frustratiepunt op: de standaardmail. Begrijpelijk.
Maar ook wij als recruiters hebben onze frustraties. Daarom wil ik in deze blog de andere kant van het verhaal laten horen. Lees over de frustraties die ik ervaar als ik géén standaardmail stuur.

Eenheidsworst
Werkend Nederland is het erover eens, de standaardmail is irritatie-punt nummer één. Ook ik ontvang ze met regelmaat en erger me kapot. Is het teveel moeite om mijn naam goed te spellen? Of om überhaupt mijn naam bovenaan een bericht te zetten? Een korte blik werpen op mijn cv en daarvan blijk geven in het bericht, lijkt voor menig recruiter al helemaal teveel moeite. De Tinder approach lijkt de voorkeur te hebben.

Persoonlijk
Ik bevind me dus in hetzelfde gezelschap als al die kandidaten en professionals die een persoonlijk bericht verwachten. Ik geloof dat je goed moet doorgronden wat iemand doet voordat je de beste match kan vinden voor de kandidaat en de opdrachtgever.

”Als ik dan een parel vind, haal ik alles uit de kast

Ik zoek onophoudelijk naar de perfecte match. De unicorn, purple squirrel, het schaap met de vijf poten, als ik zo’n parel vind, haal ik alles uit de kast om uit te leggen dat de openstaande mogelijkheid een interessante mogelijkheid kan zijn om te gaan oriënteren. Ik verdiep me in de ervaring, het carrière pad en gebruik mijn kennis van de markt om alles in het juiste perspectief te zetten.

De andere kant van het verhaal
De ervaring leert dat 30 tot 50% van de berichten bij kandidaten binnenkomen. Als ik dan een mooi persoonlijk bericht heb geschreven, is het behoorlijk frustrerend dat iemand wel op je profiel kijkt, maar niet reageert. Je hebt mijn bericht gelezen, klik dan op in elk geval even aan dat je niet geïnteresseerd bent. Even goede vrienden, maar dan weet ik dat ook weer.

Het kan nog verder gaan. Ik krijg een leuk bericht terug, we bellen en plannen een kennismaking waar de kandidaat komt niet opdagen zonder afzeggen. Natuurlijk is dit ons werk en kunnen we wel tegen een stootje. Maar chique is het niet. Hetzelfde geldt voor het kort van te voren afzeggen van sollicitaties. Of erger nog, zonder bericht niet komen opdagen. Why?! Heb je twijfels, spreek het uit. Is de timing niet goed, spreek het uit. Vind je de functie helemaal niks, ook dat mag gezegd worden. Eerlijkheid duurt het langst, zowel jij als ik hebben daar baat bij.

” Heb je twijfels, is de timing niet goed: spreek het uit!

Laat je hart spreken
Ik merk dat veel mensen niet vanuit hun hart spreken als het over hun carrière gaat. Waar ligt je passie? Wat wil je nu écht? Wat mij betreft is dat één van de belangrijkste zaken om goed voor jezelf op een rijtje te zetten. Alleen op die manier kun je een stap maken die je laat groeien. Als Statera kennen wij de markt en de mogelijkheden. Welke doorgroeimogelijkheden heb je binnen het bedrijf? Hoe is het geregeld met flexibele werktijden? Wij kunnen hier goed met je over sparren.

Duy denkt graag met je mee over jouw persoonlijke carrière. Wil je praten over jouw passie? Bel Duy op +316 4602 2575

Bekijk alle blogs